به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه، امروز در اجلاس مدیران مدارس علمیه کشور، سیاستهای شورای عالی را تبیین کرد.
وی با اشاره به سند چشمانداز حوزه، گفت: در قالب این سند، مأموریتها و اهداف کلی حوزههای علمیه تا سال 1404 مشخص شده است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به ویژگیهای سند چشمانداز حوزه، یادآور شد: حوزه متعالی و مرجع نهادهای همسو بودن، مؤثرترین اسوه برای نهادهای داخلی فراگیر در سطح ملی، حوزه پاسخگو و نقشآفرین در سطح بینالمللی از ویژگیهای این سند به شمار می رود.
وی، شورای عالی را بسترساز پیشرفت حوزههای علمیه برشمرد و افزود: براساس سند چشمانداز، رسالت حوزههای علمیه اقامه دین و نشر آن بر اساس سنت الهی و مکتب اهلبیت (ع) است که شورای عالی، بستر مناسب برای پیشرفت حوزهها به سوی این اهداف آماده میسازد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب، الگوگیری از تشکیلات دولتی موفق را در حوزههای علمیه از مطالبات مقام معظم رهبری ذکر کرد و ادامه داد: یکی از ضروریات حوزههای علمیه در دوران کنونی تشکیلات موفق است؛ چرا که تشکیلات موفق میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات و بسترساز پیشرفتهای مختلف شود.
وی در ادامه با اشاره به مصوبات شورای عالی حوزه در راستای تأمین منابع مالی و استقلال حوزه، اظهار داشت: یکی از وظایف شورای عالی، نظارت بر درآمدها و ایجاد منابع مالی برای استقلال مالی حوزههای علمیه است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی، درباره استقلال حوزه و ضرورت آن، گفت: استقلال حوزه در سه زمینه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دنبال میشود؛ استقلال حوزه در زمینه سیاست، عدم وابستگی آن به دولتهای مختلف میباشد؛ البته وابستگی به دفتر مقام معظم رهبری منافتی با استقلال حوزه ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان درباره استقلال اقتصادی حوزه و اهمیت آن نیز ابراز داشت: تأمین معاش طلاب و عدم وابستگی به دولت و خوداتکایی در تأمین منابع مالی برای احداث و تجهیز مدارس علمیه از اهدافی است که شورای عالی حوزه با جدیت تمام آن را پیگیری میکند.